Žašto istraživanje u okviru IT industrije?

IT sektor je postao jedan od čvrstih stubova nacionalnog razvoja, sa aktuelnim izazovom privlačenja i zadržavanja kvalitetnih kadrova, kao i obezbeđivanja njihove posvećenosti poslu. Ovim istraživanjem želimo da utvrdimo specifične faktore lojalnosti i posvećenosti zaposlenih, koji doprinose prevazilaženju navedenog izazova i razvoju branše u našoj zemlji.

Projektom će biti obuhvaćene IT kompanije sa teritorije Republike Srbije i oko 2000 zaposlenih na različitim pozicijama. Istraživanje ima za cilj utvrđivanje oblasti koje su prepoznate kao važne od strane zaposlenih, a koje je potrebno unaprediti u organizaciji kako bi se maksimalno iskoristio postojeći kompanijski potencijal i obezbedio veći stepen lojalnosti zaposlenih na duži vremenski period.

Benefit za kompanije koje učestvuju u istraživanju su:

  • pojedinačni izveštaji, kreirani spram specifičnih potreba svake kompanije, dobijeni ukrštanjem pokazatelja u individualnoj i organizacionoj ravni,
  • predlog konkretnih preporuka usmerenih na unapređenje oblasti, koje su ocenjene najmanjim stepenom zadovoljstva i najvećim stepenom važnosti za zaposlene,
  • zbirni izveštaj sa rezultatima industrije za tržište Republike Srbije, koji obezbeđuje poređenje sopstvene pozicije u odnosu na prosek branše.

Ukoliko ste zainteresovani za učestvovanje u istraživanju, možete nas kontaktirati na tijana.zivojnovic@ibwstrategy.com.